Vård- och omsorgsutbildning på Vrinnevipark

Om utbildningen

Vård- och omsorgsutbildningen är på gymnasial nivå och omfattar två nationella yrkespaket vilka är yrkespaket vårdbiträde och yrkespaket undersköterska. Alla elever startar med kurserna som ingår i yrkespaketet vårdbiträde. Därefter kan man läsa yrkespaketet till undersköterska. Lärplattformen It´s learning används, vilket kräver datorvana och tillgång till internet. Om du behöver får du låna en dator av skolan för dina studier. Utbildningen finns i lokaler på Vrinnevipark.

Hur vill du studera?

Vi erbjuder två olika sätt att studera, lektionsbaserat och flexibel utbildning. Lektionsbaserad utbildning innebär att du har lektion varje dag både på förmiddagen och eftermiddagen. Lektionsbaserad utbildning passar dig som vill ha tät kontakt med lärare och studiekamrater.

Flexibel utbildning innebär att du har lektioner två till tre dagar i veckan. Dessa dagar är samma dagar varje vecka under samma period med lektioner både på förmiddagen och eftermiddagen. Räkna med att lägga ner tid på ditt skolarbete som motsvarar samma tid som om du skulle ha haft lektioner varje dag. Flexibel utbildning passar dig med studievana och studiedisciplin.

Praktik

I utbildningen ingår praktik oavsett om du läser lektionsbaserat eller flexibelt. Då får du arbeta tillsammans med en handledare på en riktig arbetsplats i vården. Det är under praktiken som du har möjlighet att träna på ditt framtida yrke samtidigt som du kan knyta värdefulla kontakter med arbetsgivare för att få en chans till anställning efter dina studier. På din praktik ska du göra 35 timmar/vecka och du följer din handledares schema. Praktiken inkluderar även kvällar, helger och röda dagar.

Validering

För dig som har yrkeskunskaper eller andra erfarenheter inom vård och omsorg erbjuds validering. Tillsammans med dig kartlägger vi din kunskap för att se vilka kurser som kan valideras. Du kan validera en eller flera kurser beroende på din tidigare erfarenhet inom vården. Om du klarar validerar kurser betyder det att din utbildning kan kortas. I en validering ingår även praktik på 5 veckor.

Vård och omsorgscollege

Vi är certifierade av Vård och omsorgscollege. Det innebär att utbildningen är kvalitetssäkrad och att när man har gått utbildningen får ett diplom. Diplomet är efterfrågat hos arbetsgivare och kan leda till högre lön.

Läs mer om Vård och omsorgscollege Länk till annan webbplats.

Förkunskaper

Grundskola eller motsvarande. Godkänt betyg i Svenska/Svenska som andraspråk på grundskolenivå eller motsvarande kunskaper.


CSN
Utbildningen är studiemedelsberättigad. Det är du själv som ansvarar för din ekonomi och ansökan till CSN.